View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Lolita konec
|
Posted: Mon 26.9.2011 15:37 Post subject: |
|
|
ja jsem letos poprve pestovala ze seminek. bazalka mi nejaka vyrostla, ale je hrozne prtava, takze jsem ocesala vetsinu rostlinek jen kdyz jsem delala salat pro celou rodinu. maty mam pul zahonku a petrzele taky. kopr mi chcipnul, majoranka mi vyrostla celkem hezka...
tak snad za rok:)
a ta bazalka z billy mi taky asi za tyden chcipla.
jinak ja korenit moc neumim, teprve se to pomalu ale jiste ucim. |
|
Back to top |
|
|
kecka kytky 6, meta: 7850
|
Posted: Mon 26.9.2011 18:29 Post subject: |
|
|
ja mam bazalku, matu, citronovou travu a rozmaryn. Oregano v kvetinaci chciplo
bazalka ze seminek
bazalka z obchodu
|
|
Back to top |
|
|
kika kytky 8, meta: 25650
|
Posted: Mon 26.9.2011 20:53 Post subject: |
|
|
my si zasadili bazalku, co jsme koupili normálně v obchodě a měli jsme jí celý léto..pořádně se rozrostla a byla fakt obří..ale tenhle víkend už jsem jí vyryla a vyhodila, protože už rozkvetla a šla do kopru..
takhle jsme měli zasazenou i pažitku..tu teď jen ošmikám a necháme jí na příští rok a uvidíme, co se s ní stane..kdyžtak si koupíme novou..
mátu jsme měli ze zahradnictví jako sazeničku..byla chudinka taková chcípnutá a jak jsme jí přesadili, tak najednou šup a skoro by nám přerostla přes hlavu tak jsme měli radost, že se jí tak dobře daří..
ještě máme šalvěj a rozmarýn, ale ty jsme vlastně ani na nic nepoužili..
myslela jsem, že mátu ošmikám a dám do mrazáku, ale nějak ty lístečky teď začaly žloutnout, tak jsem to prostě šmikla a vyhodila, ale bylo mi to líto..tak krásně voněla a to mojito z ní bylo tááák dobrý |
|
Back to top |
|
|
Flowing_ kytky 8, meta: 24650
|
Posted: Tue 18.10.2011 12:30 Post subject: |
|
|
Já jsem přes léto pěstovala za oknem červenou bazalku, žíhaný oregano a polníček. Doma pažitku. Bazalku a oregano jsem pak usušila a používám dál.
Na jaře určitě budu zkoušet další věci, hlavně už budu mít balkon, tak to půjde líp. _________________ . |
|
Back to top |
|
|
jannie SMALL CRIME
|
Posted: Tue 18.10.2011 13:40 Post subject: |
|
|
My pestujem leta letouci ze seminek na balkone od dubna do rijna.
Letos jsme meli oregano, 3 druhy bazalky, pazitku, petrzel hladkolistou i kudrnku, majoranku a medunku. Jinak mame v kuchyni tymian a rozmaryn, to byly sazenice
Pazitku teda vetsinou sezerou kocky, takze na nas moc nezbyde
O vikendu jsem sklizela, takze neco se ususilo a bazalka sla do mrazaku. |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
jannie SMALL CRIME
|
Posted: Tue 18.10.2011 13:57 Post subject: |
|
|
ja se chystam udelat jeste letos na zimu pokus a to zasadit bazalku a petrzelku do techto uchylnejch kvetinacku z Ikey. A povesit je pod policku co je u okna v kuchyni, jinak by to ty bestie zas sezraly.
No a kdyz z toho nic nevzejde, tak do toho asi pichnu ty z obchodu
A co me teda letos vytocilo, tak jsem v nejakym supermarketu koupila rozmaryn v hline a podle me to byla jenom ustrizena vetvicka zapichla do hliny, protoze to hned chciplo |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Tue 18.10.2011 15:34 Post subject: |
|
|
já taky nemám balkon a bylinky pěstuju na okně, docela se jim daří _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
puresound kytky 3, meta: 1950
|
Posted: Wed 19.10.2011 9:42 Post subject: |
|
|
Příští jaro plánuju výsev na zábradlí (nemáme balkon, jen francouzské okno) a kdybych měla bylinky někde v bytě, tak to dopadne jak posledně - nejdřív kočka sežrala tak čtvrtku všech bylinek (bylo to 5 druhů!!). Pak mi truhlík vysypal a když jsem se snažila zachránit aspoň ten malý zbytek bylinek, tak kocour s výrazem vítězství v obličeji přišel, vykopal si jamku do hlíny v truhlíku a vyčural se tam... Od té doby jsou rostliny doma tabu. |
|
Back to top |
|
|
honey kytky 7, meta: 13150
|
Posted: Sun 23.10.2011 22:34 Post subject: |
|
|
Budu se asi ptát jako neználek, ale poroste mi teď pažitka nebo ne?
Od té doby, co mi ji dala kamarádka k snídani s chlebem a tvarohovým sýrem, na ni myslím, ale nikdy jsem nepěstovala bylinky, takže vůbec nevím, jestli to nenechat na jaro. Jen je mi jasné, že podzim není asi ideální čas na pěstování čehokoliv.
Prodává se vlastně ještě v toto období třeba v obchodě?
Díky za osvětu! |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 24.10.2011 6:42 Post subject: |
|
|
pažitka je celkem pohodová, tu mám celoročně
a určitě se prodává _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 24.10.2011 7:05 Post subject: |
|
|
Lenorko,diky:). Je lepsi zasadit nebo si koupit uz vyrostlou v obchode a starat se o ni? |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 24.10.2011 7:10 Post subject: |
|
|
Jo, to nevim. Já nikdy nesázela, sice nějak předpokládám, že to bude lepší, když si to vypěstuješ pořádně, budeš mít lepší kořeny a nebudeš v tom mít plíseň a tak, ale zase to trvá dlouho a moc se mi do toho nechce, když tomu nerozumím (ale na jaro teda plánuju něco pokusně zasadit )
S koupenýma si vystačim. Někdy prostě chcípnou, tak koupim nový. Je ale dobrý to nějak přebrat a vybrat si něco, co vypadá zdravě a zkontrolovat, jestli tam není dole plíseň, protože často bývá _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 24.10.2011 7:27 Post subject: |
|
|
Diky, poohlednu se po tom v obchode. |
|
Back to top |
|
|
terinas kytky 8, konec
|
Posted: Mon 19.3.2012 12:00 Post subject: |
|
|
Chtela bych si poprve vypsetovat svoje bylinky, myslite ze uz je cas nebo jeste pockat?
Flow, ten polinicek si mela ze seminek nebo sazenice? Jak rychle to roste? Kdyz udelas salat, zbyde tam jeste neco?
V jakych kvetinacich pestujete? Je lepsi na balkone nebo doma za oknem?
Chtela bych zkusit i rukolu |
|
Back to top |
|
|
|