1) Jakou školu a obor studujete? Kde je?
FF Ostravské univerzity, obor Anglický jazyk a literatura (anglo-americká)
2) Proč ste si ji vybrali?
Protože mě anglina vždycky bavila, literatura taky a není tam matika ani žádné jí podobné vědy
3) Splnila vaše očekávání nebo ste byli zklamaný?
Oborem zklamaná nejsem, baví mě to
4) Co se vám na vaší škole líbí a co ne?
Líbí se mi velký výběr předmětů i z jiných kateder a že se dá většinou domluvit s učiteli. Taky se mi líbí, že se tam zrovna nepředřu
A taky se mi líbí koleje-spokojenost. Nelíbí se mi rozvrhy (semestr od semestru horší
) a malé kapacity na cizí jazyky (kromě obvyklých jazyků jako NJ, ŠJ, FJ, IJ, RJ atd. tam máme i arabštinu, čínštinu, romštinu, bulharštinu, vietnamštinu a prostě spoustu dalších, ale dostat se tam je skoro nemožné
). Ale ještě blbější je, že malé kapacity jsou i na povinně volitelné předměty přímo u nás KAA, chtějí z toho určitý počet kreditů, ale že by trochu navýšili kapacitu to je nenapadne
Takže dostat se na tak užitečné předměty jako konverzace, poslech nebo překlady je taky skoro nemožné
5) Jaký máte předměty? Který vás bavěj a který ne? Který vám přijdou užitečný a který zbytečný?
Zbytečný asi žádný. Baví mě skoro všechny i když z některých mám vítr-fonetika, literatura a taky mě to baví spíš podle toho kdo to učí. Někteří učitelé dokážou posrat i zajímavý předmět. A pak mě baví céčkové předměty z jiných kateder-už jsem měla historii první ČSR, psychologii, kulturu a myšlení Indie, totalitární režimy, prostě fajn, člověk se dozví o spoustě zajímavých věcí.
6) Ste spokojeni s učitelema?
S některými moc, s jinými vůbec. Zvlášť u jednoho pána nechápu jak může být docent, protože mi přijde zmatený, neschopný a neumí učit. Ale největší postrach je letos pryč, no až se ve třeťáku vrátí tak můžu udělat škole papa-v posledním roce
Prej vyhodila slečnu v letním semestru třeťáku z předmětu, který neměl ani zkoušku, jen zápočet
7) Jakej ste měli tenhle semestr rozvrh? Bejváte s rozvrhem spokojeni? Tvoříte si rozvrh sami nebo vám ho tvoří škola?
Na cvíka nám dávají několik časů a my si je pak zapíšem podle toho jak se nám to hodí. Letos dali všechny povinné předměty na pátek
a navíc se nám kryjou se španělštinou 2 tak doufám, že se to ještě pořeší, už jsem psala několik zoufalých mailů, navíc na tu špáninu je nás hodně.
8 ) Jaký máte vztahy se spolužákama? Máte mezi nima nějaký dobrý kamarády nebo máte čistě 'školní' vztah? Podnikáte společně nějaký akce?
Jo, často chodíme na Stodolní
Většinu mám moc ráda až na pár výjimek, ale to jsou "hujeři", které nemá rád nikdo a ani s náma nikam nechodí.