|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
terinas kytky 8, konec
|
Posted: Tue 2.8.2016 8:21 Post subject: Šití |
|
|
Kdo tady šije? Jak jste začaly, kde berete inspiraci, jaký máte stroj, kde kupujete látky, co vás baví, co všechno už jste ušily? |
|
Back to top |
|
|
terinas kytky 8, konec
|
Posted: Tue 2.8.2016 8:24 Post subject: |
|
|
Snad tu tohle tema jeste nikde neni?
Ja uz si s tou myslenkou pohravam delsi dobu a ted to nabralo realnejsich obrysu, protoze budu mit narozeniny, tak me napadlo, ze bych si mohla prat sici stroj... ale jsem tim uplne nepolibena, nikdy jsem to nezkousela, jen videla babicku v akci a rikala jsem si, ze bych si urcite prosila prsty, ze to je desivy Ale fakt me to laka vyzkouset. Jako dite jsem porad neco vyrabela a moc me to bavilo a uz dlouho si rikam, ze by chtelo se k necemu takovymu vratit. |
|
Back to top |
|
|
Siddalae kytky 6, meta: 8250
|
Posted: Tue 2.8.2016 9:21 Post subject: |
|
|
já občas... většinou šiju šaty, sukně a prostě věci, které jsou jednoduché náročné věci nezvládám. + zkracování opravy atd.
Stroj sem měla Veritas a teď mám Janome - přesné označení si ale nepamatuju asi proto, že teď trochu zahálí Potřebuju na to prostě čas a ten mi teď tak nějak schází. Když si to rozložím v obýváku tak mě štve, když mi přes to třeba muž skáče a tak.
Momentálně mám rozdělaných x projektů a hotový není žádný
Látky kupuju tak různě A doma mám x ročníků Burdy, takže spousta střihů, které se za ty roky pořád vrací.
Jo a vtěch starších Burdích jsou super návody na to šití. Mám koupených i pár nových a řekla bych, že ten časopis šel hodně dolů s úrovní.
+ teda mám i nějaké knížky o šití. kde je to celkem hezky obrázkově vysvětleno co a jak. _________________ neměli na guláš přesto byli nejbohatší na zemi protože neznali závist jež blahobyt promění v mindráky |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Tue 2.8.2016 11:22 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane. |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Tue 2.8.2016 11:51 Post subject: |
|
|
Siddalae wrote: | Jo a vtěch starších Burdích jsou super návody na to šití. Mám koupených i pár nových a řekla bych, že ten časopis šel hodně dolů s úrovní. |
fakt? mně ani nepřijde. mám nějaký ročníky od devadesátek až po loňský a přijde mi to furt stejný. ale je fakt, že dřív vždycky býval jeden obrazový kurz šití, kde to bylo hodně podrobně vysvětlené. nevim, jestli to tam furt je.
pak teda vlastním nějaký německý totáčový a tam jsem návody nečetla.
mě šít učila máma, když mi bylo nějakých 16. v pubertě jsem vcelku šila, páč jsem chtěla být módní návrhářka. ale jako nic extra super komplikovanýho - šaty, sukně, kalhoty, trika. na nějaký kabáty nebo saka bych si netroufla.
teď už moc nešiju. vždycky mě jednou za rok popadne touha si něco ušít, tak to rozešiju a pak se to tu další rok válí rozdělaný. další rok to došiju, zase rozešiju něco novýho a tak pořád dokola. ještě při tý příležitosti koupim burdu, vyberu, co budu šít dál, a nakoupim látky. takže ve skříni mám docela zásobu.
stroj mám singer, který jsem dostala k nějakým narozeninám (18, 19?), takže slouží už dlouho i přes mojí nepéči. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 2.8.2016 12:11 Post subject: |
|
|
já mám doma i nějaký ruský Burdy , Německý taky
Nevim, fakt mi to tak připadá, že tam i bylo víc střihů. Koupila sem si vloni několik čísel a fakt jako mně to zarazilo a zdálo se mi to už celkem o ničem. Jinak si taky občas koupím od Burdy už i nějaké ty hotové střihy. Přeci jen mně to taky nebaví překreslovat:) _________________ neměli na guláš přesto byli nejbohatší na zemi protože neznali závist jež blahobyt promění v mindráky |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 2.8.2016 12:36 Post subject: |
|
|
jo, je fakt, že když máš větší velikost, tak se moc nechytáš, ale tak zase není problém ten střih o pár centimetrů zvětšit. já nějaký ty větší taky zmenšovala, když se mi líbily.
vidíte, tak s burdou jsem spokojená asi jenom já. právě mně se líbí, že tam vcelku jdou s módou a není to nějaký oblečení pro báby. zase na druhou stranu ty střihy přizpůsobí nějak tak, aby to byl schopnej ušít vcelku každej. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 2.8.2016 12:41 Post subject: |
|
|
Já jsem s Burdama taky spokojená, ale s těma staršíma, co mám doma no to šití sem dle toho povětšinou pochopila
V jedné burdě mám x let vybraný kabát, ale ten si teda budu muset nechat někde ušít, ten sama nezvládnu
Sem tam taky nějakou látku koupím ještě ve flextexu ale jinak mám odma taky zásoby. _________________ neměli na guláš přesto byli nejbohatší na zemi protože neznali závist jež blahobyt promění v mindráky |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 2.8.2016 13:35 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 2.8.2016 13:48 Post subject: |
|
|
já teda poslední co sem ušila byly vlajky
teď mám zkrátit mužovi gatě ale ten mi je pro jistotu ještě nevyndal z auta, takže dobrý _________________ neměli na guláš přesto byli nejbohatší na zemi protože neznali závist jež blahobyt promění v mindráky |
|
Back to top |
|
|
Tevi. kytky 8, meta: 19650
|
Posted: Tue 2.8.2016 14:04 Post subject: |
|
|
Jsem si vzpomněla na poslední ročník na základce, kde jsme měli za úkol něco na sebe ušít, tak jsem si ušila černou minisukni, a tak jsem si jí zamilovala, že jsem ji pořád nosila. Akorát asi dva roky poté jsem trochu ztloustla a na té sukni mi rupl zip . Škoda, dneska by mi zase byla.
Jinak nešiju, nemám na to trpělivost ani fantazii. Ale vzpomínám si na mamku, ta má oděvní průmyslovku a doma často šila jak oblečení, tak různé závěsy, potahy, povlečení, apod. Ale už moc nešije. Mrzí mě, že nejsem šikovná po ní.
Plus se k tomuto tématu ještě hodí to, že můj táta je vyučenej opravář šicích strojů, takže moje dětství jsem vlastně prožila mezi hučením šicích strojů (opravoval je doma jako přivýdělek ke své tehdejší práci) a mezi látkami, různými nitěmi, knoflíky, špendlíky, apod.
Díky za tohle téma, aspoň jsem si to všechno hezky připomněla _________________
* Žena nepotřebuje toho, kdo nepotřebuje ji.** |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 2.8.2016 15:39 Post subject: |
|
|
všívání zipu taky nesnášim. já už si radši vybírám samý bezzipový věci. to mi za ty nervy nestojí. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 2.8.2016 16:13 Post subject: |
|
|
všívání zipů mi moc nevadí. dokonce sem schopná i vyměnit rozbitý zip u riflí.
ale co vadí mně jsou některý látky, který jsou jako živý to jak to klouže mně vzteká. případně když mám třeba blbý nitě co se někdy trhají. _________________ neměli na guláš přesto byli nejbohatší na zemi protože neznali závist jež blahobyt promění v mindráky |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 3.8.2016 7:45 Post subject: |
|
|
mne vadi kdyz tu novou latku vyperu, ze se krouti ty okraje. hlavne uplet. pry na to pomaha skrob ve spreji ale nejak sem se k tomu stale nedokopala.
a nite je to zajimavy. Mela jsou spoustu starych niti po mame a ty se prekvapive netrhaly. Pak jsem si koupila par noname a ty se skubaly porad. Takze ted kupuju vetsinou nite Aspo. Ty mi vyhovujou. Radsi uz nedelam pokusy, ze bych na niti usetrila. Jen nejsem schopna udelat nějakou poradnou barevnou zasobu a taky nemam odjad na kolik mi jedna civka ma vystacit. _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Móda |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3, 4, 5 Next
|
Page 1 of 5
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|