View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
|
Posted: Mon 14.4.2008 19:01 Post subject: TSP |
|
|
Protože vím že se vás spousta hlásí na MU, včetně mě, zakládám toto téma =)))
před chvílí jsem si dělala první test z 2007, a nemůžu říct že by mě to příjemně překvapilo =( sice úplně bez přípravy a vynechala jsem tu část s výroky, ale...
potřebovala bych poradit jak řešit příklady v části kritické myšlení - ta je nová od 06 kdy jsem to dělala já...
a taky, nevíte někdo jaký percentil byl potřeba loni na Právnickou fakultu? a kde se dají stáhnout nějaké tabulky pro porovnání bodů s percentilem, nemůžu to nikde najít... |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Mon 14.4.2008 19:03 Post subject: |
|
|
Tak ono se to řeší v tématu OSP, ne? Ale klidně může být nový, já jen že posledních x stran tam je stejně o TSP.
Jinak já jsem si dneska zkoušela jeden ten test udělat a to kritický myšlení jsem vůbec nepochopila, to je úplně debilní. Nechápu, proč se to jmenuje kritické myšlení, prostě jsou to nějaké znalostní otázky z různých oborů, akorát tě na začátku zmatou tím, že tam napíšou nějakou větu, která s tím nakonec vůbec nesouvisí _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 14.4.2008 19:10 Post subject: |
|
|
no já myslela že by bylo dobré mít samostatné téma...
jo já to kritické taky nechápu...byly tam nějaké kecy o fyzice a Newtonovi a trinitrotoluenu a podobně, tak nevím, jestli to mám jako vědět nebo je v tom nějaký trik... |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 14.4.2008 19:13 Post subject: |
|
|
Ne, prostě to musíš vědět. Teda do určitý míry můžeš zúžit možnosti podle toho, co si odporuje. Ale pokud o tom tématu nic nevíš, tak asi smůla. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 14.4.2008 19:22 Post subject: |
|
|
ehm...no tak aspoň vím, že tyhle otázky radši nechávat prázdné...když se teď budou odečítat body...
to je další věc...nevím, jestli je to s těmi body spíš příznivé nebo ne...dá se asi počítat, že lidi půjdou víc na jistotu a zaškrtnou toho spíš míň, než že by riskovali body dolů...zase čtvrtbod není tak moc...achjo připadám si v tom nějaká ztracená...když jsem dělala regulérně příjmačky tak jsem se připravovala už od ledna a taky to pak podle toho dopadlo...=) jenže teď mám spoustu učení do školy a když se mi podaří projít si všechny ty testy z minula budu mít štěstí...a to chci na práva...jsem asi blázen
jo, ještě...kolik bylo loni na ty testy času? |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 14.4.2008 19:28 Post subject: |
|
|
Já bych teda tipovala, čtvrt bodu není moc. Vem si, že když natipuješ 12 otázek, tak můžeš ztratit maximálně 3 body, ale myslím, že je velká šance, že víc než 3 z toho tipneš správně. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 14.4.2008 19:50 Post subject: |
|
|
to jo, ale zase určitě bude něco špatně i z odpovědí které "vím"...takže myslím že tam kde nemám tucha ani trochu tipovat nebudu, tam kde tucha mám tipovat budu...čert ví...můžu spoléhat tak akorát na to, že ostatním jde o hodně, tak budou nervózní a nasekají chyby, já už bych to měla brát trochu víc v klidu, snad... |
|
Back to top |
|
|
Rokkan kytky 7, meta: 11650
|
Posted: Mon 14.4.2008 20:12 Post subject: |
|
|
Mně tohle téma připadá zbytečný, raději bych nechala vše v jednom. |
|
Back to top |
|
|
terinas kytky 8, konec
|
Posted: Mon 14.4.2008 20:43 Post subject: |
|
|
Já ne, až si to budu za rok číst, tak to budu mít hezky přehlednější Ale nebudu vám do toho kecat |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 14.4.2008 21:47 Post subject: |
|
|
no mě hlavně přijdou OSP a TSP dost jiné, navíc OSP už jsou tuším za náma a TSP před náma...ale záleží to asi na vás jestli se budete chtít přesunout sem nebo ne =) |
|
Back to top |
|
|
Janeira .
|
Posted: Mon 14.4.2008 22:08 Post subject: |
|
|
OSP jsou jeste dva terminy bych rekla. _________________ We can be heroes just for one day. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 14.4.2008 22:17 Post subject: |
|
|
no tím spíš by mohly být oddělené témata...někdo třeba dělá jen TSP a OSP ho nezajímá ( ), ale hlavním účelem tohohle tématu mělo být abychom si kdyžtak radili s otázkama, s různými typy příkladů...myslím že v OSP to bude nepřehledné, ale jak chcete, však když nikdo nebude chtít, tak tohle téma zapadne do dějin =) |
|
Back to top |
|
|
Laura kytky 7, meta: 13650
|
Posted: Wed 16.4.2008 14:44 Post subject: |
|
|
tak, jdu jsem napsat další příklad, protože já prostě nevidím souvislost , snad mi pomůžete
doplňte chybějící slovo ve dvojici:
kniha - tisk
voda - ........
a) bežet
b) vřít
c) vraždit
d) vířit
e) padat
co byste dali? jako já přemýšlím dad vztahem takovým, že kniha vzniká tiskem nebo tak nějak..jediné co by mohlo souviset s vodou je vřít ..oni mají padat.. ok, voda může i padat, ale proč padat?
ed, nebo
Doplnte chybející slovo ve dvojici: telo - cvik
park -
a)louka b)pole c)strom d)ker e)les
cvik je možnost jak pracovat s tělem ,jeho vyjádření..napadl mě strom, nebo keř, to může být v parku.. ale rozhodně ne les! proč? to jsem snad uplně blbá?já tam prostě žádný smysl nevidím _________________ The only way out is through
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 16.4.2008 14:59 Post subject: |
|
|
protože z těch dvou slov vznikne složené slovo (knihtisk, vodopád; tělocvik, lesopark) _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Laura kytky 7, meta: 13650
|
Posted: Wed 16.4.2008 15:09 Post subject: |
|
|
Lenore dík _________________ The only way out is through
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't |
|