View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Nefertite kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Sat 29.3.2008 14:46 Post subject: Italština |
|
|
koukala jsem ze tu tohle tema jeste neni... a mne by se docela hodilo, nemam kam davat svoje trapny dotazy a pripadne doufam ze to vyuzije jeste nekdo dalsi kdo se uci italsky
jaky je rozdil mezi da dove a di dove? kdyz neco prekladam tak tam prasknu treba da a podivam se do vysledku a tam je di a naopak rozlisuje se to podle neceho?
Last edited by Nefertite on Fri 27.2.2009 13:56; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Sat 29.3.2008 17:13 Post subject: |
|
|
ne, ze bych byla zrovna italstinar, ale co jsem se tak koukala, tak me napada, jestli se to nerozlisuje podle slovesa, ktere nasleduje za "dove" - takze Di dove sei? x Da dove vieni?...ze u tech sloves "pohybovych" pouzijes da, u slovesa "byt" zase di...ale to fakt netusim, jestli to je dobre, nebo ne
u che a quale nevim, ale zrovna do otazky "jake cislo volate" by me automaticky napadlo che _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 29.3.2008 17:58 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Nefertite on Fri 27.2.2009 13:56; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Y. Guest
|
Posted: Sat 29.3.2008 18:41 Post subject: |
|
|
S tim che a quale - jestli si dobre vzpominam, tak che znamena ktery a quale jaky...v cestine se sice rika "jake cislo volate", ale ve skutecnosti tim myslime "ktere", tzn. neptame se, jestli je to cislo pekne nebo tak ...kdezto Ital by z toho nejspis prave usoudil, ze nas zajima tohle, nejaky popis cisla:)...snad jsem to napsala aspon trosku srozumitelne Ale nemam to cim dolozit, italsky se ucim teprv kratce, jenom tipuju, ze to tak nejak muze byt... |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 29.3.2008 19:04 Post subject: |
|
|
Y. wrote: | S tim che a quale - jestli si dobre vzpominam, tak che znamena ktery a quale jaky...v cestine se sice rika "jake cislo volate", ale ve skutecnosti tim myslime "ktere", tzn. neptame se, jestli je to cislo pekne nebo tak ...kdezto Ital by z toho nejspis prave usoudil, ze nas zajima tohle, nejaky popis cisla:)...snad jsem to napsala aspon trosku srozumitelne Ale nemam to cim dolozit, italsky se ucim teprv kratce, jenom tipuju, ze to tak nejak muze byt... |
jj, presne to samy me taky napadlo, protoze v portugalstine se takhle odlisuje que a qual... _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
Y. Guest
|
Posted: Sat 29.3.2008 19:22 Post subject: |
|
|
Tak to tak asi fakt bude, ony by se v tomhle ty romanske jazyky snad ani lisit nemely...(podle selskeho rozumu ) |
|
Back to top |
|
|
Tornado_Lou kytky 6, meta: 8250
|
Posted: Sat 29.3.2008 19:32 Post subject: |
|
|
Nef,
za svych x let studia italstiny jsem jeste neslysela, ze by nekdo pouzival da dove...co to jako ma byt?kdyz se chces zeptat treba kam jdes pouzijes Dove vai...zadna predlozka se tam nepouziva, teda aspon v It ne, ale oni ten svuj jazyk taky poradne neumi . A di dove...to je odkud.
Quale se pouziva spise pri vyberu z vice variant...treba Quale colore dei questi vestiti tu preferisci?Nebo Quale dei questi ragazzi ti piace?(jaky kluk se ti libi?) |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 29.3.2008 23:03 Post subject: |
|
|
no my to mame v ucebnici
treba: di dove siete a da dove telefona? a oboji je odkud.. mne se to hrozne plete proto se ptam ja nevim je to tak v ucebnici pro samouky z ktery se ucime |
|
Back to top |
|
|
Suga kytky 5, meta: 4950
Joined: 08 Jan 2007 Posts: 4897 Location: Kde mám ty fialový kytky?!
|
Posted: Sat 29.3.2008 23:10 Post subject: |
|
|
No jo, taky si říkám, že jsem to už slyšela.... no jo, taky jsem se učila z té učebnice pro samouky |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 29.3.2008 23:39 Post subject: |
|
|
takova dobra ucebnice no
a dekuju |
|
Back to top |
|
|
Tornado_Lou kytky 6, meta: 8250
|
Posted: Sun 30.3.2008 11:51 Post subject: |
|
|
Hmm, tak to mam teda pekne mezery |
|
Back to top |
|
|
Ciciolata kytky 1, meta: 300
|
Posted: Mon 31.3.2008 13:12 Post subject: |
|
|
taky se učíte z janešový?
já tu učebnici úplně nesnášim (eštěže máme učitelku, která je na tom podobně a nejede striktně podle ní) |
|
Back to top |
|
|
Nef. Guest
|
Posted: Mon 31.3.2008 18:56 Post subject: |
|
|
my podle ni jedem uplne presne nemam porovnani s jinou ucebnici, ale vim ze Alunka tady myslim psala ze je pekne blba (jako ta ucebnice) no nam ucitelka taky rikala ze tu knizku nema rada, ale ze podle ni stejne jede, ze si zvyknem |
|
Back to top |
|
|
Ciciolata kytky 1, meta: 300
|
Posted: Wed 2.4.2008 8:16 Post subject: |
|
|
mně přijde naprosto nepochopitelný, proč od první lekce umim říct slovo chomáč, ale časovat sloveso být se naučim až ve třetí lekci.. a nehledě na to, že dny v týdnu sou v lekci 8 a měsíce až někde ve 13.. tohle mi prostě hlava nebere
ale i přes tu hroznou učebnici teda italštinu miluju, je to krásnej jazyk! |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 2.4.2008 9:20 Post subject: |
|
|
|
|