|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Pecičko! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Koogi can't ask why about love
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 24680
|
Posted: Mon 18.1.2010 17:08 Post subject: |
|
|
Lenore, ty tvoje makronky mi vzdycky vezmou dech, krasa
Ty zampiony budou jiste jednoduchy recept, ale napsala bys mi ho, prosim? A nemusis po babicovsku _________________ Look in the mirror and ask your soul if you're alright. Put out the glitter that your soul hides behind.
♥ |
|
Back to top |
|
|
mariposa kytky 6, meta: 8650
Joined: 04 Jan 2007 Posts: 8306 Location: u něho...
|
Posted: Mon 18.1.2010 17:15 Post subject: |
|
|
Shrew wrote: | Lenorko, mohla bys dát recept na tu zmrzlinu? pokud v ní nejsou kila cukru a dochucovadel, jak říkáš, je to přesně něco, co potřebuju, protože jsem schopná to jíst po kilech |
Přesně, taky prosím recept. I za ty žampiony se přimlouvám_________________ věřím |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 29865
|
Posted: Mon 18.1.2010 17:35 Post subject: |
|
|
Recept na žampiony je velmi jednoduchý, je to tenhle, jenom místo šunky dávám prosciutto nebo pršut, šunka je nějaká blbost. A piniový semínka opražím, jsou pak lepší.
A zmrzlina je taky jednoduchá, jenom nevím, jak to dopadne bez zmrzlinovače, to jsem nezkoušela.
množství na takovou tu standardní vaničku jako je carte d'or třeba:
4 žloutky
250 ml mlíka
250 ml šlehačky
cca 100g cukru (podle chuti a podle toho, co se bude dál přidávat)
hrnek malin nebo jiného ovoce, množství zase spíš od oka
žloutky se rozšlehají s cukrem (musí to být opravdu pořádně ušlehané - světle žlutá pěna), mlíko a šlehačka se zahříva v hrnci, až začne bublat, pak se pomalu lije na ty vajíčka, za stálého míchání! tohle je takový jediný ošemetný krok, kdy se ty vajíčka můžou srazit (ale nikdy se mi to nestalo a to jsem fakt nešikovná), chce to nalít nejdřív jenom malinko a pořádne rozmíchat. Nemusí se tam nalít všechno, jde jenom o to, aby se ty žloutky temperovaly a pak se to nalije zase zpátky do hrnce a chvíli (opět za stálého míchání) povaří, dokud to trochu nezhoustne. Tohle je základ na zmrzlinu a spoustu krémů. Nechá se úplně vychladnout (občas zamíchat, aby se nedělal škraloup).
Mezitím na pánvi rozpustit trošku cukru a "rozhňácat" tam maliny, nechat zredukovat (vznikne taková hustá malinová/jinak ovocná kaše). Po vychladnutí smíchat se základem a nalít do zmrzlinovače, já to ještě dělám tak, že smíchám nejdřív jen šťávu a tu pevnou hmotu přihazuju postupně, udělá to takový mramorování. Můžou se taky přidat celý kousky ovoce atd.
Určitě se dá zmrazit i normálně v mrazáku, ale tam pak nevím, jestli to bude mít tu úžasnou strukturu. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Rokkan kytky 7, meta: 11650
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 11530
|
Posted: Mon 18.1.2010 18:33 Post subject: |
|
|
Bože, to je krásné! Nádhera! |
|
Back to top |
|
|
anika kytky 4, meta: 3750
Joined: 06 Jan 2007 Posts: 3658 Location: mezi nebem a zemí
|
Posted: Mon 18.1.2010 19:05 Post subject: |
|
|
ach to vypadá úžasně, makronky mě dostaly _________________ „Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí.“
— Albert Einstein |
|
Back to top |
|
|
mariposa kytky 6, meta: 8650
Joined: 04 Jan 2007 Posts: 8306 Location: u něho...
|
Posted: Mon 18.1.2010 22:12 Post subject: |
|
|
Lenore jaký máš ten zmrzlinovač? Já na ně teď koukala a je tam docela rozdíl v cenách...Chci si taky nějaký pořídit, my zmrzlinu jíme skoro denně _________________ věřím |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 29865
|
Posted: Mon 18.1.2010 22:22 Post subject: |
|
|
já to mám jako příslušenství ke Kenwoodu Major... jinak se jich dělá spousta a řekla bych, že fungujou všechny stejně, ono na tom není žádná věda, prostě se tam jenom točí lopatka a zároveň to mrazí _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 21743
|
Posted: Tue 19.1.2010 1:05 Post subject: |
|
|
asi bude nutný tu zmrzlinu, pokud to mrazím v mrazáku, taky nějak průběžně promíchávat..?
edit k zmrzlinovači:
Jinak pokud si chcete někdo vyrobit takový přístroj doma, můžete postupovat jako zmrzlináři ve středověku, taky se obešli bez ledniček .
Vezmete dvě nádoby, které pasují "do sebe" a mezi ně nasypete led se solí. Sůl způsobí tání ledu při nižší teplotě, než je obvyklých 0 ˚C, v domácích podmínkách je tak možné dosáhnout i -20 ˚C! V té "vnitřní" nádobě pak připravujete zmrzlinovou směs. Standardní základní složkou zmrzliny jsou vajíčka, citronová kůra (pro potlačení chuti vajec, jinak by všechny příchutě chutnaly po vejcích), cukr, tuk (v těch kvalitnějších máslo, v těch méně kvalitních margarín) a nějaká tekutina - mléko nebo voda.
|
|
Back to top |
|
|
Nikky kytky 5, meta: 6650
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 6390
|
Posted: Tue 19.1.2010 11:53 Post subject: |
|
|
Teda Lenorko, nádhera!! ještě kdybych uměla vařit |
|
Back to top |
|
|
annysek .
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 15447
|
Posted: Tue 19.1.2010 15:47 Post subject: |
|
|
Zmrzlinu budu muset zkusit! |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 29865
|
Posted: Tue 19.1.2010 16:42 Post subject: |
|
|
Zmrzlinu zkuste, já už vůbec nekupuju, domácí je stokrát lepší. (pravda, onehdá jsem vzala malý haagendazsek ve slevě )
Jinak tohle byl včerejší oběd
Tohle dnešní (a vůbec v poslední době velmi častý) dezert
A tohle jsem teda nejedla, to jsem si jen tak hrála, ale hrozně se mi to líbilo Jsou to rýžový burizony slepený rozpuštěnýma marshmellows a opavučinovaný karamelem
_________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14083
|
Posted: Tue 19.1.2010 16:43 Post subject: |
|
|
lenore, normálně foť do nějakýho vařícího časopisu. ty fotky jsou úplně parádní! |
|
Back to top |
|
|
annysek .
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 15447
|
Posted: Tue 19.1.2010 16:44 Post subject: |
|
|
vid!
nebo si zaloz blog a az budes mit milion navstevniku, tak ti to vydaj jako knihu .)) |
|
Back to top |
|
|
Seventh Sister 11
Joined: 09 Sep 2007 Posts: 26446
|
Posted: Tue 19.1.2010 16:48 Post subject: |
|
|
jj. To poslední vypadá fakt dobře! A jak je jahůdka efektně opřená . _________________ .
Mike? |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 29865
|
Posted: Tue 19.1.2010 16:48 Post subject: |
|
|
Dík, ale blog si asi nezaložim, když se stydim předvádět i v rámci boardu
Fotky bohužel mají k dokonalosti daleko a nemám moc čas to nějak pilovat, ale chtěla bych. Od focení jídla mě odrazoval che, měl asi pravdu Ale s cizím bych možná měla víc trpělivosti. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Jídlo |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20, 21, 22 Next
|
Page 5 of 22
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|